Samenwerken met behulp van teamrollen

Doel De levensvatbaarheid van een team neemt echter toe als op de gevarieerde vraag van de omgeving met een gevarieerd aanbod aan teamleden kan worden gereageerd. Een essentiële voorwaarde voor succes is de functionele rollen zoveel mogelijk te laten samenvallen met de teamrollen. De leden van een team zouden posities moeten bekleden die maximaal corresponderen met hun natuurlijke teamrol. Zo krijgen de teamleden de ruimte om hun sterktes daadwerkelijk te benutten. Voldoende verscheidenheid aan teamrollen én een goede taakverdeling blijken een beslissende rol te spelen voor een succesvol team.

 

Inhoud

Het is de keuze om alle teamrollen binnen het team te vervullen of zich toe te leggen op de ontwikkeling en profilering van de twee of drie meest geschikte teamrollen en voor de ontbrekende teamrollen samenwerking te zoeken. Belbins werk met succesvolle teams heeft tot de aanbeveling geleid om voor compleetheid te kiezen in plaats van voor aanvulling. Zijn onderzoek toont aan dat iedereen in staat is om één, twee en soms zelfs drie teamrollen op een bevredigende manier te bekleden. Ieder mens combineert in zichzelf op een unieke wijze een beperkt aantal teamrollen.

Wat zijn succesvolle teams en welke teams zijn minder succesvol?

Toepassing / resultaat

De effecten van de teamrollen in het team helder krijgen. Hoe ziet de samenstelling eruit. Wie heeft welke primaire rol, wie welke secundaire rol en hoe kunnen wij effectief zijn?Uw rol in het team

 

Voorwaarde voor deelname is deelname aan module 24 en eventueel 25

De module is het meest effectief als alle teamleden deelnemen.

 

Casus herkenbare situatie

 

In dit team lukt het om de zaken goed af te handelen. Als er iets nieuws moet gebeuren dan slaan we allemaal dicht en komt er niets van de grond

Of. In dit team gebeurt er zoveel. Steeds maar nieuwe dingen worden bedacht, alleen het vervelende is dat we het nooit echt van de grond krijgen.

 

TC00M26
TRAININGSCODE
1 dagdeel
DAGBESTEDING
EUR 275,00
INVESTERING
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Neem contact op We staan u graag te woord!
We zijn tijdens kantooruren te bereiken op (070) 394 87 38.
ยป Contactformulier
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Groningsestraat 193
2587 PD Den Haag
Tel: 070-394 87 38
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL085816619B01
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage