Onderhandelen Harvard Methode / de voorbereiding

Doel: Mensen verschillen van elkaar en zij onderhandelen om deze verschillen te overbruggen. Dit gebeurt zowel in het zakenleven als bij de overheid, in het gezin, de gezelligheidsvereniging, de vriendenkring etc.. In deze module focussen wij ons op de menselijke aspecten. Wij leggen hier de relatie naar de andere onderhandelingsmodules.

 

Inhoud :

In onderhandelingen heb je naast het zakelijke ook altijd te maken met een menselijke of persoonlijke kant. Persoonlijke voorkeuren, gedrag en eigenaardigheden bepalen de verstandhouding en zijn van grote invloed op het onderhandelingsresultaat.

-                     Maak onderscheid tussen mensen en de zaak

-                     De Voorbereiding

Elke onderhandelaar wil een overeenkomst bereiken die zijn zakelijke belangen dient. Daarom heeft een onderhandelaar belang bij zijn verstandhouding met de andere partij. De relatie wordt vaak verward met het probleem.

         -       Hoe om te gaan met gevoeligheden en emoties in het onderhandelingsproces.               -          Welke menselijke aspecten beinvloeden de onderhandeling.           

 

Toepassing /Resultaat:

 Als u onderhandelen spannend vindt heeft dat vaak te maken met de persoonlijke aspecten. Inzicht hierin en grip hierop maakt dat u sterker staat in uw onderhandeling en met minder energie uw resultaat kunt bereiken.

De module geeft u handvatten om uw voorbereiding op de onderhandeling te versterken. Het doel van het onderhandelen is het dienen van de eigen belangen. De kans dat het ook lukt wordt groter als je ze meedeelt aan de ander. De andere partij weet misschien niet wat je belangen zijn en misschien ken je de zijne ook niet.

 

TC00M61
TRAININGSCODE
1 dagdeel
DAGBESTEDING
EUR 275,00
INVESTERING
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Neem contact op We staan u graag te woord!
We zijn tijdens kantooruren te bereiken op (070) 394 87 38.
ยป Contactformulier
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Groningsestraat 193
2587 PD Den Haag
Tel: 070-394 87 38
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL085816619B01
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage