Mindfulness

Doel: De druk op managers en medewerkers in organisaties wordt steeds groter. Met minder mensen, meer werk doen in minder tijd. En dan ook nog omgaan met allerlei veranderingen. Na een drukke dag met veel ‘gedoe’ komt u nog wel eens moe thuis komt met dat onvoldane gevoel van: "Wat heb ik nu toch eigenlijk allemaal gedaan?" Wilt u liever vanuit overzicht, rust en helderheid ook in lastige situaties uw flexibiliteit en creativiteit behouden, effectievere keuzes maken en zekerder handelen? Dan is deze workshop zeker iets voor u. In deze eendaagse workshop maakt u kennis met Mindfulness en maakt u zich de basis principes en vaardigheden snel eigen.

 

Inhoud:

Met mindfulness beoefent u ‘het met open aandacht volledig aanwezig kunnen zijn in het hier en nu’. Van ‘druk-Doen naar bewust-Zijn’, om van daaruit effectief te handelen dat is waar het om gaat. Mindfulness is een aanpak die zijn oorsprong vindt in het boeddhisme en gecombineerd is met inzichten en methodieken uit de westerse psychologie. Wetenschappelijk onderzocht, heeft het inmiddels zijn grote waarde bewezen bij het verhogen van persoonlijke kracht, effectiviteit en persoonlijk welbevinden.

De vaardigheden voor mindfulness zijn op inzicht en meditatie gebaseerd en kenmerken zich doordat ze eenvoudig toe te passen zijn in het dagelijks leven en werk. We werken met diverse verrassende oefeningen en praktische opdrachten. U vergroot daarbij uw concentratie en focus. Daarnaast leert u automatische ineffectieve gewoontes en patronen herkennen. Theorie en toelichting zijn hierbij ondersteunend. Oefenen, ervaren en het je eigen maken staan centraal.

 Toepassing / Resultaat:

·        U weet wat mindfulness inhoud

·        U beheerst praktische mindfulness technieken en kunt die toepassen in uw eigen werk

·        U versterkt uw aandacht en vergroot uw vermogen om uw focus te behouden

Onderstaande lesmodules vallen onder dit item:

Momenteel zijn er geen lesmodules gevonden.
TC00013
TRAININGSCODE
2 dagdelen
DAGBESTEDING
EUR 500,00
INVESTERING
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Lissenvaart 12
2724 SH Zoetermeer
Tel: +31 6 510 515 41
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL001309779B84
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage