Mediaspel

Het Mediaspel is een intensieve training gericht op samenwerken. Een groep mensen produceert in twee dagen gezamenlijk een tv-productie. Dit kan een TV komedie zijn maar ook een promofilm van de eigen organisatie. Het draaiboek wordt gemaakt en er komt van alles bij kijken: cameravoering, regie, productie, techniek, interviewen, acteren, grimeren en decors. Elk onderdeel is essentieel voor het eindresultaat; dus samenwerken moet. Net als in de dagelijkse praktijk van uw organisatie. Na het spelen van het mediaspel hebben de leden van uw team meer zicht op elkaars kwaliteiten. In teamverband zullen ze daardor beter functioneren.

Het Mediaspel start met het met elkaar bespreken van de betekenis van teamwork. Aan de hand van een teamanalyse (vooraf worden online  de deelnemers d.m.v. de einterplace teamroltest van Belbin op hun teamrol getest). De deelnemers krijgen een beeld van de sterke en minder sterke punten van het team. Gezamenlijk worden zij uitgedaagd om te bedenken waar zij mee aan de slag willen om een sterker team te worden. Deze punten worden de centrale doelstelling in het Mediaspel. De spelbegeleiders toetsen de vorderingen en tijdens regelmatige feedbackmomenten in het spel worden de resulaten teruggegeven. Als het team dreigt in oude minder gewenste patronen terecht te komen wordt het spel stil gelegd. Na het maken van nieuwe afspraken gaat het spel weer verder.

Het Media spel start zodra het team de noodzakelijke kennis van de verschillende rollen en taken in het spel heeft opgedaan. Hervoor kunnen zij workshops en instructiebijeenkomsten volgen.

Als het spel eenmaal van start is gaat het team zelfstandig aan de slag en zal het team moeten laten zien dat zij in staat zijn het beoogde resultaat te bereiken.

Het spel eindigt met een terugblik op het verloop van het spel. Zijn de doelen en resultaten bereikt? En wat neemt het team mee naar de eigen organsaitie?

Uiteraard worden de resultaten van de productie uitgebreid bekeken.

TC00TO24
TRAININGSCODE
5 dagdelen
DAGBESTEDING
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Lissenvaart 12
2724 SH Zoetermeer
Tel: +31 6 510 515 41
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL001309779B84
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage