Onderhandelen

Thuis en op het werk onderhandelt u dagelijks over allerlei zaken. U onderhandelt met uw partner, uw vrienden, uw collega’s, uw kennissen, uw familie. Iedere keer als u onderhandelt, wilt u een bepaald resultaat bereiken. Het is belangrijk een resultaat te bereiken zonder de relatie met de ander te veel onder druk te zetten. Anders gaat het resultaat boven de relatie met alle gevolgen vandien. De Harvard Methode is uitermate geschikt om te onderhandelen met partijen waarmee u langer samenwerkt. Na de onderhandelingen kunt u namelijk nog steeds bij wijze van spreken samen een biertje drinken.

 

Doel

U leert vaardiger te onderhandelen. U weet de methode van Harvard te gebruiken in situaties waar u uw onderhandelingspartner vaker treft en waarmee u samenwerkt. Het zijn situaties waarin de relatie met uw onderhandelingspartner belangrijk is. Omdat u oog heeft voor de belangen van de ander en die van u zelf bereikt u een beter onderhandelingsresultaat.

 

Doelgroep

Iedereen die vaardiger wil onderhandelen met partijen waarmee u langer samenwerkt.

 

Programma

Onderhandelen beslaat twee blokken van ieder twee dagen en werkt met korte inleidingen en veel praktische oefeningen. Onderdelen:

 

o       Harvard Methode;

o       voorbereiding onderhandelingen;

o       onderhandelingsprocessen herkennen en sturen;

o       omgaan met emoties in deze processen;

o       vastgelopen onderhandeling  vlottrekken.

 

Reacties

‘Het is een zeer leerzame training, waar ik enorm van heb genoten.’

‘Door de training ben ik mij nu veel bewuster van allerlei processen, verborgen agenda’s, emoties en dergelijke waar ik nooit eerder bij heb stil gestaan.’

‘Naast de theorie hebben we veel eigen casussen kunnen inbrengen. Daar heb ik veel van geleerd. En het is prettig dat de trainer zich goed heeft verdiept in onze werksituatie.’

 

Praktische informatie

De training is zowel via open inschrijving als in company te volgen. 

TC00014
TRAININGSCODE
8 dagdelen
DAGBESTEDING
EUR 2140,00
INVESTERING
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Groningsestraat 193
2587 PD Den Haag
Tel: +31 6 510 515 41
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL001309779B84
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage