Individuele coaching


 Bestemd voor Iedereen

- die er zelf achter wil komen wat te doen om de resultaten te bereiken die hem/haar voor ogen staan;
- die wil werken aan bewustwording van de normen en overtuigingen die hij/zij hanteert;
- die wil onderzoeken welke denkpatronen belemmerend of helpend zijn in het zoeken naar oplossingen;
- die op zoek is naar zijn of haar sterke punten;
- die inzicht wil krijgen in zijn of haar teamrol en zoekt naar de match met zijn of haar functie;
- die op het punt staat een nieuwe stap in zijn of haar carrière te maken en daar niet zo goed zelf weet uit te komen;
- die op zoek is naar het aanscherpen van zijn of haar kennis en vaardigheden over een bepaald onderwerp. (denk aan: leidinggeven, onderhandelen, adviseren, timemanagement enzovoort).

Wat is het?

Een coachingstraject start met een oriënterend gesprek tussen coach en degene die gecoacht wil worden.
In dit gesprek wordt gezocht naar het probleem of de vraag waar hij/zij op gecoacht wil worden en naar het resultaat wat hij/zij wil bereiken in het coachingstraject. Gesproken wordt over de uitgangspunten voor het traject, waarover overeenstemming moet zijn.

Essentieel is dat degene die gecoacht wil worden en de coach samen tot de conclusie komen dat zij het coachingstraject ingaan. Het moet “klikken”.
Afspraken worden gemaakt voor – in eerste instantie – vijf coachgesprekken van twee uur. Desgewenst kan het traject van 5 gesprekken worden uitgebreid met nog maximaal vijf gesprekken (totaal 10).

De gesprekken vinden eenmaal per 2 à 3 weken plaats op een af te spreken locatie. Aan het einde van elk coachgesprek wordt het gesprek geëvalueerd. Tevens wordt afgesproken waarmee de gecoachte in de tussentijd aan de gang gaat, oefent, experimenteert. Deze actiepunten vormen de basis voor het volgende gesprek.

Als het een goede impuls geeft aan het coachtreject dan maken wij gebruik van een 360 graden online competentietest en / of de Belbin 360 graden online teamroltest.
U vult de test over uw zelf in en u nodigt mensen uit uw omgeving uit feedback op uw competenties of teamrolgedrag te geven.
 

Wandelend coachen

Lees meer...

We zijn geneigd om alles zittend te doen. Hele dagen zitten we achter bureaus naar beeldschermen te staren. We hebben zelfs programma’s nodig om ons erop te attenderen dat we moeten bewegen.
We zouden er bijna stress van krijgen als we niet onze dagelijkse stappen hebben gehaald die wij volgens onze gezondheidsapp  op onze telefoon moeten maken. Ook het voeren van coachgesprekken doen we aan een tafel of in lekker zittende fauteuils. Reden te meer om onze coachaanpak een vitaliteitsimpuls te geven. Niet twee uur zitten en nadenken, maar lekker wandelen in de vrije natuur en nadenken.  We verplichten niemand ertoe maar er is zoveel anders mogelijk. Frisse lucht, rust en ruimte en soms een beetje regen geven u een compleet andere kijk op uw vragen.
 
We spreken af ergens aan het begin van de duinen of op een plek aan het strand of in Clingendael of …… Het maakt niet zo veel uit als we maar kunnen bewegen.
Het bewegen geeft een extra dimensie aan het coachen. Er komt nieuwe energie los en ook onze creativiteit in het bedenken van oplossingen wordt gestimuleerd.
Hoe lang duurt de wandeling?  De lengte en de duur van de wandeling bepaalt u zelf. In een coachgesprek van ongeveer twee uur lopen we rond de 5 km en nemen even de tijd vooraf en achteraf om wat zaken door te nemen en af te spreken.
 
Interesse?
Neem contact op en we spreken snel af om over uw coachvraag te praten. In ons eerste gesprek kijken we samen hoeveel tijd we nodig hebben om voor uw coachvraag een bevredigend antwoord te vinden.

 

Teamcoaching

Teamvorming van de betreffende groep.
Lees meer...
Afdelingen, teams, moeten doelen stellen en resultaten boeken, zowel in productie, kwaliteit als geld. Als u aan uw medewerkers meer verantwoordelijkheid wilt geven voor bijvoorbeeld de eigen resultaten, dan is teamcoaching een krachtig instrument. Teamcoaching maakt de individuele leden van een team en het team zelf duidelijk wat het betekent als leidinggevenden op het proces sturen in plaats van op de inhoud. Het wordt tevens duidelijk wat het is om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de interactie in het team en wat dit positief betekent voor het resultaat. Teamcoaching begint na een uitgebreide intake. We snijden het toe op de fase van teamvorming van de betreffende groep.

Teamcoaching komt u tegen in onze teambuilding aanpak. Deze aanpak is altijd op maat. Teams coachen wij met gebruik van de Teamrollen van Belbin. Voor het afnemen van testen en het maken van analyses zijn wij Belbin geaccrediteerd.

E - Coachen

Lees meer...
Geef jezelf een boost met online coachen

Via skype en de webcam contact en je vraag stellen. Geen gedoe met reistijd, gewoon wanneer het je uitkomt. Vaak heb je van die momenten in de avond na het eten of op zaterdag dat je met iets zit. Je loopt er mee rond en weet er geen goed raad mee. Bel ons even en kijk of we beschikbaar zijn. Als we een internetverbinding kunnen maken dan starten we skype en gaan aan de slag. Geen uren durende  sessies gewoon even contact en sparren.
Probeer het maar eens en wie weet slaat het aan.

Voorbeelden

Om de gedachten te bepalen, enkele voorbeelden.
Lees meer...
"In een functioneringsgesprek krijgt u (regelmatig) kritiek op uw gedrag/houding. U bent het eigenlijk wel eens met die kritiek, maar weet niet goed hoe u dit moet veranderen."

"U wilt als leidinggevende uw medewerkers tot een resultaatverantwoordelijk team ontwikkelen. U wilt bij dat proces en de aanpak gecoacht worden.

"U voelt zich in de werksituatie ten opzichte van collega’s en/of chefs nogal onzeker en zou daar wel wat assertiever mee willen omgaan.

"Bepaalde personen maken u steeds woedend/angstig. U wilt zicht krijgen op hoe dat komt en er effectiever mee leren omgaan.

"U wilt als leidinggevende feedback op uw functioneren en zich verder ontwikkelen; u hebt geen zin in een cursus, maar meer behoefte aan een één-op-één leersituatie.
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Lissenvaart 12
2724 SH Zoetermeer
Tel: +31 6 510 515 41
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL001309779B84
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage