Nieuws

Home » Over Tocoteam » Nieuws » Vitaliteit - eenvoudig vitaal blijven

Vitaliteit - eenvoudig vitaal blijven


Het is belangrijk om iedere dag voldoende beweging te krijgen. Op z'n minst 10.000 stappen. Met een stappenteller kun je in de gaten houden hoeveel stappen je zet op een dag. Dan zul je er ook achter komen dat 10.000 stappen eigenlijk best veel is. In de praktijk komt het er op neer dat je in totaal een uur per dag in beweging moet zijn om dat doel van 10.000 stappen te behalen. Dat is inclusief lopen door je huis, boodschappen doen of op kantoor een kop koffie halen. Je zult merken dat je op een gemiddelde dag misschien toch maar tot de 6.000 stappen komt. Voor die laatste stappen moet je dus nog even extra je best doen.
 
Wat kun je doen om zonder extra inspanning het aantal van 10.000 stappen per dag te halen?
Vergeet allereerst niet ‘s morgens je stappenteller te activeren. Tegenwoordig zijn deze in verschillende uitvoeringen via apps op de smartfone eenvoudig te downloaden. Dan ga je aan de slag:
 
  • Je besteedt de lunchpauze niet achter je bureau of in de kantine, maar door een lekkere wandeling te maken. Boterham uit het vuistje, een frisse neus halen en vervolgens met nieuwe energie weer aan de slag.
  • Je auto parkeer je gewoon een eindje verderop. Kies eens niet voor de dichtstbijzijnde parkeerplaats, maar zorg dat je nog een stukje moet lopen. Reis je met het openbaar vervoer? Stap dan eens een bus, metro of tramhalte eerder uit.
  • Een lang telefoongesprek voer je niet vanaf de bank, maar tijdens het wandelen. Gebruik de headset van je telefoon, dan kun je comfortabel lopen en bellen.
  • Een walking meeting te doen. Verplaats de vergadering uit de vergaderzaal naar buiten en bespreek belangrijke zaken tijdens het lopen. Hoogstwaarschijnlijk levert de frisse buitenlucht je nog extra inspiratie op ook.
  • Niet ín een koffiezaakje af spreken met een vriend, familie of kennis, maar je koffie to go mee nemen en samen even een blokje om te maken.
 
 
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Lissenvaart 12
2724 SH Zoetermeer
Tel: +31 6 510 515 41
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL001309779B84
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage