Nieuws

Home » Over Tocoteam » Nieuws » Opmerkelijk nieuws in de krant

Opmerkelijk nieuws in de krant

In de NRC van 22 september j.l. was een opmerkelijk bericht te lezen in de rubriek Arbeidsmarkt onder de titel “Geef ouder personeel liever een cursus dan een verlofdag”.

Werkgevers vinden het niet belangrijk dat hun oudere werknemers langer doorwerken. Ze vinden hen vaak duur en niet zo productief. Werkgevers hebben ook niet het juiste beleid om hun oudere personeel te motiveren. Dat concludeert pensioenonderzoeksinstituut Netspar in een studie onder 1400 werkgevers. En dat terwijl bedrijven juist iets moeten met hun oudere werknemers. Zij zullen immers nog langer doorwerken - tot 67 jaar in 2021.

Oudere werknemers worden door hun baas vooral ontzien in hun werk, met extra verlofdagen en minder taken. Dat motiveert helemaal niet, stellen de onderzoekers van de Universiteit van Maastricht. Wat werkgevers veel minder doen, is het aanbieden van trainingen en cursussen - ze gaan toch weg, wat heb je eraan?

Het aantal werkgevers dat scholing aanbiedt aan ouderen nam af van 26 procent tot 17 procent. Het op cursus sturen motiveert volgens de onderzoekers veel sterker. “Werkgevers moeten hun HR - beleid verschuiven van ontzien naar het op peil houden van kennis- en vaardigheden”, zegt hoogleraar arbeidsmarkt Andries de Grip, een van de auteurs. “We weten dat gemotiveerde mensen productiever zijn.” Oudere werknemers zijn vaak minder productief, al zijn ze niet duurder volgens De Grip. “ De loonpiek ligt bij het 45ste jaar en blijft daarna vrij stabiel.” Bovendien zijn ze gedemotiveerd geraakt door het vooruitzicht dat ze nog lang niet met pensioen kunnen. Een goed scholingsbeleid kan dat gevoel tegengaan.

Tocoteam ondersteunt u graag bij het ontwikkelen van en adequaat opleidingsbeleid voor uw gehele personeel. dus jong en oud.

Zoekt u direct een training dan hebben wij er twee voor u in de aanbieding die perfect aansluiten bij dit onderwerp.

Persoonlijke effectiviteit - de revitalisering om er weer lekker tegen aan te kunnen.

Stairway to Heaven - vindt uw motivatie terug  in waar u goed in bent of wat een goede vervolg stap in uw loopbaan is om fit te blijven.

 
Mijn trainingen Geselecteerde trainingen
Je hebt geen trainingen geselecteerd.
Website
Over Tocoteam
Volg Tocoteam op:
Tocoteam
Lissenvaart 12
2724 SH Zoetermeer
Tel: +31 6 510 515 41
hansriebroek@tocoteam.nl
www.tocoteam.nl


BTW-nr: NL001309779B84
KvK-nr: 69512701

Statutair gevestigd te:
's-Gravenhage